|
1. KİŞİSEL BİLGİLER | |
|
İsim |
Mustafa GÖÇER |
|
Doğum tarihi/Yeri |
1965/Adana |
|
Cinsiyet |
Erkek |
|
Milliyet |
T.C. |
|
|
|
|
Adres
|
Adıyaman Üniversitesi, Kahta Meslek Yüksekokulu, Su Ürünleri Bölümü Kahta/ADIYAMAN E-mail: mgocer@adiyaman.edu.tr Gsm: 0533 7121880 |
|
2.EĞİTİM |
|
|
Lisans |
|
|
Tarih |
1984-1988 |
|
Yer |
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Adana |
|
Derece |
Lisans |
|
Yüksek Lisans |
|
|
Tarih |
1996-1998 |
|
Yer |
Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Ana Bilim Dalı |
|
Derece |
Su Ürünleri Alanında Yüksek Lisans |
|
Tez Başlığı |
Mersin Bölgesindeki Liza ramada (Risso,1826)’nın Farklı Kemiksi yapılarından Yaş belirleme Yöntemleri ve Büyüme Parametreleri |
|
Doktora |
|
|
Tarih |
2000-2004 |
|
Yer |
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Ana Bilim Dalı |
|
Derece |
Su Ürünleri Alanında Bilim Doktoru |
|
Tez Başlığı
3. YABANCI DİL |
Doğal Karotenoyit Kaynaklarının Yeşil Kaplan Karidesi (Penaeus semisulcatus)’nin Pigmentasyonu, Büyümesi ve Et Kalitesi Üzerine Etkileri İngilizce YÖKDİL: 55.00 |
|
4. İŞ TECRÜBESİ | |
|
1990-1995 |
Eczacıbaşı-Baxter İlaç San. ve Tic. A.Ş.’de Adana Bölge Temsilcisi |
|
1996-2000 |
Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde Arş.Gör. |
|
2000-2004 |
Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde Arş.Gör. |
|
2004-2009 2009- |
Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde Arş.Gör.Dr. Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi |
|
5. SAHİP OLDUĞU BELGELER |
|
|
Aletli Dalış:Kaptanlık:Ehliyet: |
2 Yıldız Eğitmen Balık Adam Sertifikası Amatör Kaptanlık Sertifikası B sınıfı |
|
||
|
6. VERDİĞİ DERSLER |
|
|
|
|
7. DANIŞMANLIK _____________________________________________________________________________ 1. Mersin Üniversitesi Su Sporları Topluluğu (1997-2000) (2004-2009) 2. Adıyaman Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu (2015 -2017) |
||
|
8. KATILDIĞI KURS ve KONFERANSLAR | |
- IX. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu. Eğirdir, Türkiye, 18-20 Eylül, 1997.
- X. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu. Adana, Türkiye, 22-24 Eylül, 1999.
3.Avrupa Birliği Balıkçılık Uyum Politikaları”konulu seminer toplantısı.Mersin Deniz Tic.Odası,2006.
- Çalıştay: “Giving Breat to Buildings (GIBB)” proje kapsamında “Theory and Practice of
Buildings” and “Ecological Buildings and Ecological Buildings Materials”, Adıyaman, Türkiye,
10 April 2012.
- Seminer: “Giving Breat to Buildings (GIBB)” proje kapsamında “Solar Heating ystems for
Ecological Buildings” and “Solar Car”, Adıyaman, Türkiye, 11 April 2012.
- Seminer: “Giving Breat to Buildings (GIBB)” proje kapsamında “Ecological Buildings and
Materials”, Foggia, İtalya, 07 November 2012.
- Seminer: “Giving Breat to Buildings (GIBB)” proje kapsamında “Ecological Buildings and
Materials”, Estonya,14.05. 2013.
- Çalıştay: “Adıyaman İli Balıkçılığı, Sorunları ve Çözüm Önerileri” Adıyaman,30 Nisan 2014.
- TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi. Katılım Sertifikası. 16.02.2015
- TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Tetkik Eğitimi. Katılım Sertifikası. 19-20.02.2015
- Göçer, M., Yılmaz, M.S. Sosis Üretiminde Balık Etinin Kullanım Olanakları. 6. Uluslararası Ispec Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi. 24-26 Ocak 2020. Şanlıurfa.
- Göçer, M. Adıyaman Üniversitesi Öğrencilerinin Balık Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi 4. Çukurova Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi. 21-23 Şubat 2020. Adana.
- Göçer, M. Adıyaman İli’nde Perakende Balık Satış Yerlerinde Çalışanların Sosyal ve Ekonomik Durumu. 8. Uluslararası Ispec Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi. 12-14 Haziran 2020. Ankara
9.KATILDIĞI PROJELER |
- Proje Adı: Kültür Balıkçılığını Geliştirmeye Yönelik Bilgi Erişim Sistemi, Akdeniz Bölgesi Pilot Çalışması. TÜBİTAK 101Y084 Nolu Proje. (Görevi: Yardımcı Araştırıcı). Proje Bitmiştir.
- KMYOBAP/2010-0004. Atatürk Baraj Gölü (Adıyaman) Balıkçılığı ve Kullanılan Av Araçlarının Teknik Özellikleri. (Görevi: Yardımcı Araştırıcı). Proje Bitmiştir.
- Proje Adı: Atatürk Baraj Gölü’nde Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss)’nın Yaz Döneminde Yetiştirilme Olanaklarının Araştırılması. Proje no: TFMAP/ 2015-0002. (Görevi: Yardımcı Araştırıcı). Proje Bitmiştir.
10.YAYINLAR
10.1.Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)
10.1.1. Kumlu, M., Eroldoğan, O.T., Aktaş, M., Göçer, M. 2002. New Records: A new shrimp record for the Turkish Seas: Melicertus hator (Burkenroad, 1959) (Penaidae: Crustacea). Israel J. Zool. 48:246-247.
10.1.2. Göçer, M., Yanar, M., Kumlu, M., Yanar, Y. 2006. The Effects of Red Pepper, Marigold Flower and Synthetic Astaxanthin on Pigmentation, Growth and Proximate Composition of Penaeus semisulcatus. Turk. J. Vet. Anim. Scı., 30 (4): 359-365.
10.1.3. Yanar, Y., Büyükçapar, H., Yanar, M., Göçer, M. 2007. Effect of carotenoids from red pepper and marigold flower on pigmentation, sensory properties and fatty acid composition of rainbow trout. Food Chemistry, 100 (1): 326-330.
10.1.4. Kalay, M., Sangün, M.K., Ayas, D., Göçer, M. 2008. Chemical Composition and Some Trace Element Levels of Thinlip Mullet, Liza ramada Caught from Mersin Gulf. Ekoloji,
68 (17):11-16.
10.1.5. Kumlu, M., Kır, M., Yılmaz, Ö., Göçer, M., Eroldoğan, O.T. 2010. Growth of Over-wintered and Pre-seasonally Produced Post-larvae of Penaeus semisulcatus in the Subtropics. Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 10: 269-276.
10.1.6. Yanar, Y., Göçer, M., Yanar, M. and Küçükgülmez, A. 2011. Differences in Nutritional Composition Between Cultured and Wild Green Tiger Shrimp (Penaeus semisulcatus). Italian Journal of Food Science. 23 (4): 436-441.
10.1.7. Olgunoglu, İ.A., Artar, E. and Gocer, M. 2015. Comparison of Fatty Acid Profiles of Male and Female Giant Red Shrimps (Aristaeomorpha foliacea Risso, 1827) Obtained from Mediterranean Sea. Italian Journal of Food Science. 27(4): 432-436.
7.1.8. Göçer, M., Olgunoglu, İ.A.2018. Comparison of Fatty Acid Profile of Edible Tissues of Wild Terrestrial Snail (Helix lucorum L. 1758) Collected in Two Province (Adana and Sinop). Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, 6(7): 877-880.
11.1.9. Göçer, M.,Sıvacı, E. R., Koç, D. 2019. Examining The Effects of Herbicide Echo-5 Ec on Epilithic Diatoms. Fresenius Environmental Bulletin. 28(12A): 10096-10100.
10.2. Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayınlanan makaleler
10.2.2. Olgunoglu, M.P., Olgunoglu, İ.A., Göçer, M. 2014. Seasonal Variation in Minerals (Ca,P,Mg) and Proximate Composition in Flesh of Mesopotamian Catfish (Silurus triostegus Heckel, 1843) from Turkey. Annual Research & Reviev in Biology, 4(16): 2628-2633.
10.2.3. Göçer, M., Olgunoglu, İ.A., Olgunoglu, M.P. 2018. A Study on Fatty Acid Profile and Some Major Mineral Contents of Sea Cucumber (Holothuria (platyperona) sanctori) from
Mediterranean Sea (Turkey). Food Science and Quality Management, 72(2):1-5.
10.2.4. Göçer, M., Olgunoglu, İ.A., Olgunoglu, M.P. 2018. A study on fatty acid profile and some mineral contents of mantis shrimp (Erugosquilla massavensis Kossmann, 1880) from Northeastern Mediterranean Sea (Turkey). Mar. Sci. Tech. Bull. 7(1): 28-32.
10.3. Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler
10.3.1. Başusta, N., Kumlu, M., Gökçe, M.A., Göçer, M. 2002. Yumurtalık Koyu’nda Dip Trolü ile Yakalanan Türlerin Mevsimsel Değişimi ve Verimlilik İndeksi. E.Ü. Su Ürünleri Dergisi, 19 (1-2): 29-34.
10.3.2. Göçer, M., Ekingen, G. 2003. Mersin Körfezindeki Liza ramada (Risso, 1826) Populasyonunun Büyüme Parametreleri. E.Ü. Su Ürünleri Dergisi, 20 (1-2): 27-34.
10.3.3. Göçer, M., Ekingen, G. 2005. Comparisons of Various Bony Structures For The Age Determination of Liza ramada (Risso,1826) Population From the Mersin Bay. E.Ü. Su Ürünleri Dergisi, 22 (1-2): 211-213.
10.3.4. Bayhan, Y. K., Göçer, M. 2012. Atatürk Baraj Gölü (Adıyaman) Balıkçılığı ve Kullanılan Av Araçlarının Teknik Özellikleri. Journal of Fisheries Sciences. 6(3): 232-242.
10.4. Diğer yayınlar
10.4.1. Özkan, F., Göçer, M., Karayakar, F., Koyuncu, E., Dönmez, E., Sağlamtimur, B. 1997. Mersin Yöresinde Ekonomik Değere Sahip Çipura (Sparus aurata, L. 1758), Barbun (Mullus barbatus L. 1758) ve Kefal (Mugil cephalus L. 1758) Türlerinde Bakır, Çinko ve Kadmiyum Birikimi. IX. Ulusal Su Ürünleri Sempozyomu. 17-19 Eylül Eğirdir Isparta. 419-425.
10.4.2. Çelik, O., Göçer, M. 2004. Akdeniz’de Ekonomik Öneme Sahip Bazı Su Ürünlerinin Son Durumu. Mersin Deniz Ticareti Dergisi, 15: 22-25.
10.4.3. Özbilgin, Y., Gökçe, G., Özbilgin, H., Çelik, O., Göçer, M., Göncüoğlu, H., Ünal, V., Tokaç, A.2010.Kuzeydoğu Akdeniz Balıkçılığı ve Sorunları.Mersin Deniz Ticareti Dergisi,212:16-19.
10.4.4. Özbilgin, Y., Gökçe, G., Özbilgin, H., Çelik, O., Göçer, M., Ünal, V., Göncüoğlu, H., Tokaç, A. Kuzeydoğu Akdeniz’de Balıkçılık. Mersin Üniversitesi Yayın No:25, Su Ürünleri Fakültesi Yayın No: 5, 93 s. Lamineks Matbaacılık, İZMİR, 2010.
11.JÜRİ ÜYELİKLERİ
11.1. Makbule İlknur MEZDEĞİ. Tilapia (Oreochromis niloticus) Yavrularının Pratik diyetlerinde Koca Fiğ (Vicia narbonensis)’in Alternatif Protein Kaynağı Olarak Kullanım Olanakları. Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniv. Fen Bil. Enst. Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. Haziran 2009.
11.2. Sevran EROĞLU. Adıyaman Gölbaşı Gölü’nün Bentik Diyatomeleri ve Bazı Limnolojik Parametrelerin Mevsimsel Değişiminin İncelenmesi. Adıyaman Üniversitesi Fen Bil. Enst. Biyoloji A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. Haziran 2013.
11.3. Mehmet Ferit GİKLİ. Kombine Olarak Kadmiyum ve Bakıra Maruz Bırakılmış Limnophila sesilliflora (Vahl) Blume'nın Biyosorpsiyon Kapasitesindeki Değişimlerin Araştırılması. Adıyaman Üniversitesi Fen Bil. Enst. Biyoloji A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. Mayıs 2016.
11.4. Mehmet ORUÇ. Günü geçmiş Bisküvinin Koi Havuz Sazanı (Cyprinus carpio) Yavrularının Diyetlerinde Mısır Unu Yerine Karbonhidrat Kaynağı Olarak Kullanımı. Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi Fen Bil. Enst. Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. 18 Mayıs 2017.
11.5. Oğuzhan KUZUCU. Aşağı Fırat Havzası Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yapan İşletmelerin Yapısal ve Biyoteknik Analizi. Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniv. Fen Bil. Enst. Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. 20 Ekim 2017.
11.6. Özlem TEZE. Has Kefal Balığı (Mugil Cephalus) Kemiklerinden Kollajen Eldesi ve Karakterizasyonu. Çukurova Üniversitesi Fen Bil. Enst. Biyoteknoloji A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. 2019.
11.7.İhsan YILMAZTÜRK. Türkiye Su Ürünleri Yetiştiricilik Sektöründe Çalışan Dalgıçların İş Güvenliğinin Artırılması ve Eğitim Standartlarının Geliştirilmesi. Çukurova Üniversitesi Fen Bil. Enst. Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. 2019.
11.8.Hüseyin Hilmi ÖTER. Fenoksietanol ve Açlık Süresinin Japon Balığının (Carassius Auratus) Taşınmasında Stok Miktarına Etkisi. Çukurova Üniversitesi Fen Bil. Enst. Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. 2019.
11.9.Murat MANAV. Sığır ve Tavuk Kanı ile Beslenen Tıbbi Sülük (Hiruda verbana Carena,1820)’ün Büyüme ve Üreme Performansı. Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi Fen Bil. Enst. Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. 2019.
11.10.Orhan BÜLBÜL. Teknik Tip Balık Geçitlerinin Performanslarının Biyolojik ve Hidrolik Açıdan İncelenmesi. Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi Fen Bil. Enst. Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. 2019.
11.11. Barış TANRIVERDİ. Chara contraria’da Tribenuron Metil Toksisitesine Karşı Farklı Amonyak Derişimlerinin Etkisinin İncelenmesi. Adıyaman Üniversitesi Fen Bil. Enst. Biyoloji A.B.D. Doktora Tezi. 2020.