İşlem Yapılıyor.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Akademik Bilgi Yönetim Sistemi

 

 

1. KİŞİSEL BİLGİLER  

 

İsim

Mustafa GÖÇER

 

Doğum tarihi/Yeri

1965/Adana

 

Cinsiyet

Erkek

 

Milliyet

T.C.

 

 

 

 

Adres

 

 

 

Adıyaman Üniversitesi, Kahta Meslek Yüksekokulu, Su Ürünleri Bölümü Kahta/ADIYAMAN

E-mail: mgocer@adiyaman.edu.tr

Gsm: 0533 7121880                     

 

2.EĞİTİM

 

 

Lisans

 

 

Tarih

1984-1988

 

Yer

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Adana

 

Derece

Lisans

 

Yüksek Lisans

 

 

Tarih

1996-1998

 

Yer

Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Ana Bilim Dalı

 

Derece

Su Ürünleri Alanında Yüksek Lisans

 

Tez Başlığı

Mersin Bölgesindeki Liza ramada (Risso,1826)’nın Farklı Kemiksi yapılarından Yaş belirleme Yöntemleri ve Büyüme Parametreleri

 

Doktora

 

 

Tarih

2000-2004

 

Yer

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Ana Bilim Dalı

 

Derece

Su Ürünleri Alanında Bilim Doktoru

 

Tez Başlığı

 

3. YABANCI DİL

Doğal Karotenoyit Kaynaklarının Yeşil Kaplan Karidesi (Penaeus semisulcatus)’nin Pigmentasyonu, Büyümesi ve Et Kalitesi Üzerine Etkileri

İngilizce YÖKDİL: 55.00

 

4. İŞ TECRÜBESİ  

 

1990-1995

Eczacıbaşı-Baxter İlaç San. ve Tic. A.Ş.’de Adana Bölge Temsilcisi

 

1996-2000

Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde Arş.Gör.

 

2000-2004

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde Arş.Gör.

 

2004-2009

2009-

Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde Arş.Gör.Dr.

Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi

 

5. SAHİP OLDUĞU BELGELER

 

 

Aletli Dalış:

Kaptanlık:

Ehliyet:

2 Yıldız Eğitmen Balık Adam Sertifikası

Amatör Kaptanlık Sertifikası

B sınıfı

 

 

 

6. VERDİĞİ DERSLER

 

 

  1. İlk Yardım ve Dalış Teknikleri
  2. Temel Zootekni
  3. Tarımsal Ekoloji
  4. Av Araçları ve Avlanma Yöntemleri
  5. Su Omurgasızları Yetiştiriciliği
  6. Organik Hayvansal Üretim
  7. Meteoroloji

7. DANIŞMANLIK

_____________________________________________________________________________

          1. Mersin Üniversitesi Su Sporları Topluluğu (1997-2000) (2004-2009)

          2. Adıyaman Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu (2015 -2017)

 

8. KATILDIĞI KURS ve KONFERANSLAR
     
  1. IX. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu. Eğirdir, Türkiye, 18-20 Eylül, 1997.
  2. X. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu. Adana, Türkiye, 22-24 Eylül, 1999.

3.Avrupa Birliği Balıkçılık Uyum Politikaları”konulu seminer toplantısı.Mersin Deniz Tic.Odası,2006.

  1. Çalıştay: “Giving Breat to Buildings (GIBB)” proje kapsamında “Theory and Practice of

    Buildings” and “Ecological Buildings and Ecological Buildings Materials”, Adıyaman, Türkiye,

    10 April 2012.

  1. Seminer: “Giving Breat to Buildings (GIBB)” proje kapsamında “Solar Heating ystems for

    Ecological Buildings” and “Solar Car”, Adıyaman, Türkiye, 11 April 2012.

  1. Seminer: “Giving Breat to Buildings (GIBB)” proje kapsamında “Ecological Buildings and

    Materials”, Foggia, İtalya, 07 November 2012.

  1. Seminer: “Giving Breat to Buildings (GIBB)” proje kapsamında “Ecological Buildings and

    Materials”, Estonya,14.05. 2013.

  1. Çalıştay: “Adıyaman İli Balıkçılığı, Sorunları ve Çözüm Önerileri” Adıyaman,30 Nisan 2014.
  2. TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi. Katılım Sertifikası. 16.02.2015
  3. TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Tetkik Eğitimi. Katılım Sertifikası. 19-20.02.2015
  4. Göçer, M., Yılmaz, M.S. Sosis Üretiminde Balık Etinin Kullanım Olanakları. 6. Uluslararası Ispec Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi. 24-26 Ocak 2020. Şanlıurfa.
  1. Göçer, M. Adıyaman Üniversitesi Öğrencilerinin Balık Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi 4. Çukurova Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi. 21-23 Şubat 2020. Adana.
  2. Göçer, M. Adıyaman İli’nde Perakende Balık Satış Yerlerinde Çalışanların Sosyal ve Ekonomik Durumu. 8. Uluslararası Ispec Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi. 12-14 Haziran 2020. Ankara

9.KATILDIĞI PROJELER

 

  1. Proje Adı: Kültür Balıkçılığını Geliştirmeye Yönelik Bilgi Erişim Sistemi, Akdeniz Bölgesi Pilot Çalışması. TÜBİTAK 101Y084 Nolu Proje. (Görevi: Yardımcı Araştırıcı). Proje Bitmiştir.
  2. KMYOBAP/2010-0004. Atatürk Baraj Gölü (Adıyaman) Balıkçılığı ve Kullanılan Av Araçlarının Teknik Özellikleri. (Görevi: Yardımcı Araştırıcı). Proje Bitmiştir.
  3. Proje Adı: Atatürk Baraj Gölü’nde Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss)’nın Yaz Döneminde Yetiştirilme Olanaklarının Araştırılması. Proje no: TFMAP/ 2015-0002. (Görevi: Yardımcı Araştırıcı). Proje Bitmiştir.

10.YAYINLAR

10.1.Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

            10.1.1. Kumlu, M., Eroldoğan, O.T., Aktaş, M., Göçer, M. 2002. New Records: A new shrimp record for the Turkish Seas: Melicertus hator (Burkenroad, 1959) (Penaidae: Crustacea). Israel J. Zool. 48:246-247.

            10.1.2. Göçer, M., Yanar, M., Kumlu, M., Yanar, Y. 2006. The Effects of Red Pepper, Marigold Flower and Synthetic Astaxanthin on Pigmentation, Growth and Proximate Composition of    Penaeus semisulcatus. Turk. J. Vet. Anim. Scı., 30 (4): 359-365.

            10.1.3. Yanar, Y., Büyükçapar, H., Yanar, M., Göçer, M. 2007.  Effect of carotenoids from red pepper and marigold flower on pigmentation, sensory properties and fatty acid composition of rainbow trout. Food Chemistry, 100 (1): 326-330.

            10.1.4. Kalay, M., Sangün, M.K., Ayas, D., Göçer, M. 2008. Chemical Composition and Some Trace Element Levels of Thinlip Mullet, Liza ramada Caught from Mersin Gulf. Ekoloji,

68 (17):11-16.

            10.1.5. Kumlu, M., Kır, M., Yılmaz, Ö., Göçer, M., Eroldoğan, O.T. 2010. Growth of Over-wintered and Pre-seasonally Produced Post-larvae of Penaeus semisulcatus in the Subtropics. Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 10: 269-276.

            10.1.6. Yanar, Y., Göçer, M., Yanar, M. and Küçükgülmez, A. 2011. Differences in Nutritional Composition Between Cultured and Wild Green Tiger Shrimp (Penaeus semisulcatus). Italian Journal of Food Science. 23 (4): 436-441.

            10.1.7. Olgunoglu, İ.A., Artar, E. and Gocer, M. 2015. Comparison of Fatty Acid Profiles of Male and Female Giant Red Shrimps (Aristaeomorpha foliacea Risso, 1827) Obtained from Mediterranean Sea. Italian Journal of Food Science. 27(4): 432-436.

             7.1.8. Göçer, M., Olgunoglu, İ.A.2018. Comparison of Fatty Acid Profile of Edible Tissues of Wild Terrestrial Snail (Helix lucorum L. 1758) Collected in Two Province (Adana and Sinop). Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, 6(7): 877-880.

             11.1.9. Göçer, M.,Sıvacı, E. R., Koç, D. 2019. Examining The Effects of Herbicide Echo-5 Ec on Epilithic Diatoms. Fresenius Environmental Bulletin. 28(12A): 10096-10100.


10.2. Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

            10.2.2. Olgunoglu, M.P., Olgunoglu, İ.A., Göçer, M. 2014. Seasonal Variation in Minerals (Ca,P,Mg) and Proximate Composition in Flesh of Mesopotamian Catfish (Silurus triostegus Heckel, 1843) from Turkey. Annual Research & Reviev in Biology, 4(16): 2628-2633.

            10.2.3. Göçer, M., Olgunoglu, İ.A., Olgunoglu, M.P. 2018.  A Study on Fatty Acid Profile and Some Major Mineral Contents of Sea Cucumber (Holothuria (platyperona) sanctori) from

Mediterranean Sea (Turkey). Food Science and Quality Management, 72(2):1-5.

            10.2.4. Göçer, M., Olgunoglu, İ.A., Olgunoglu, M.P. 2018. A study on fatty acid profile and some mineral contents of mantis shrimp (Erugosquilla massavensis Kossmann, 1880) from Northeastern Mediterranean Sea (Turkey).  Mar. Sci. Tech. Bull. 7(1): 28-32.

 

10.3. Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

            10.3.1. Başusta, N., Kumlu, M., Gökçe, M.A., Göçer, M. 2002. Yumurtalık Koyu’nda Dip Trolü ile Yakalanan Türlerin Mevsimsel Değişimi ve Verimlilik İndeksi. E.Ü. Su Ürünleri Dergisi, 19 (1-2): 29-34.

            10.3.2. Göçer, M., Ekingen, G. 2003. Mersin Körfezindeki Liza ramada (Risso, 1826) Populasyonunun Büyüme Parametreleri. E.Ü. Su Ürünleri Dergisi, 20 (1-2): 27-34.

10.3.3. Göçer, M., Ekingen, G. 2005. Comparisons of Various Bony Structures For The Age Determination of Liza ramada (Risso,1826) Population From the Mersin Bay. E.Ü. Su Ürünleri Dergisi, 22 (1-2): 211-213.

            10.3.4. Bayhan, Y. K., Göçer, M. 2012. Atatürk Baraj Gölü (Adıyaman) Balıkçılığı ve Kullanılan Av Araçlarının Teknik Özellikleri. Journal of Fisheries Sciences. 6(3): 232-242.

 

10.4. Diğer yayınlar

            10.4.1. Özkan, F., Göçer, M., Karayakar, F., Koyuncu, E., Dönmez, E., Sağlamtimur, B. 1997. Mersin Yöresinde Ekonomik Değere Sahip Çipura (Sparus aurata, L. 1758), Barbun (Mullus barbatus L. 1758) ve Kefal (Mugil cephalus L. 1758) Türlerinde Bakır, Çinko ve Kadmiyum Birikimi. IX. Ulusal Su Ürünleri Sempozyomu. 17-19 Eylül Eğirdir Isparta. 419-425.

            10.4.2. Çelik, O., Göçer, M. 2004. Akdeniz’de Ekonomik Öneme Sahip Bazı Su Ürünlerinin Son Durumu. Mersin Deniz Ticareti Dergisi, 15: 22-25.

            10.4.3. Özbilgin, Y., Gökçe, G., Özbilgin, H., Çelik, O., Göçer, M., Göncüoğlu, H., Ünal, V., Tokaç, A.2010.Kuzeydoğu Akdeniz Balıkçılığı ve Sorunları.Mersin Deniz Ticareti Dergisi,212:16-19.

            10.4.4. Özbilgin, Y., Gökçe, G., Özbilgin, H., Çelik, O., Göçer, M., Ünal, V., Göncüoğlu, H., Tokaç, A. Kuzeydoğu Akdeniz’de Balıkçılık. Mersin Üniversitesi Yayın No:25, Su Ürünleri Fakültesi Yayın No: 5, 93 s. Lamineks Matbaacılık, İZMİR, 2010.

 

11.JÜRİ ÜYELİKLERİ                                                                                                               

            11.1. Makbule İlknur MEZDEĞİ. Tilapia (Oreochromis niloticus) Yavrularının Pratik diyetlerinde Koca Fiğ (Vicia narbonensis)’in Alternatif Protein Kaynağı Olarak Kullanım Olanakları. Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniv. Fen Bil. Enst. Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. Haziran 2009.

            11.2. Sevran EROĞLU. Adıyaman Gölbaşı Gölü’nün Bentik Diyatomeleri ve Bazı Limnolojik Parametrelerin Mevsimsel Değişiminin İncelenmesi. Adıyaman Üniversitesi Fen Bil. Enst. Biyoloji A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. Haziran 2013.

            11.3. Mehmet Ferit GİKLİ. Kombine Olarak Kadmiyum ve Bakıra Maruz Bırakılmış Limnophila sesilliflora (Vahl) Blume'nın Biyosorpsiyon Kapasitesindeki Değişimlerin Araştırılması. Adıyaman Üniversitesi Fen Bil. Enst. Biyoloji A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. Mayıs 2016.

            11.4. Mehmet ORUÇ. Günü geçmiş Bisküvinin Koi Havuz Sazanı (Cyprinus carpio) Yavrularının Diyetlerinde Mısır Unu Yerine Karbonhidrat Kaynağı Olarak Kullanımı. Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi Fen Bil. Enst. Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans Tezi.     18 Mayıs 2017.

            11.5. Oğuzhan KUZUCU. Aşağı Fırat Havzası Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yapan İşletmelerin Yapısal ve Biyoteknik Analizi. Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniv. Fen Bil. Enst. Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. 20 Ekim 2017.

            11.6. Özlem TEZE. Has Kefal Balığı (Mugil Cephalus) Kemiklerinden Kollajen Eldesi ve Karakterizasyonu. Çukurova Üniversitesi Fen Bil. Enst. Biyoteknoloji A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. 2019.

            11.7.İhsan YILMAZTÜRK. Türkiye Su Ürünleri Yetiştiricilik Sektöründe Çalışan Dalgıçların İş Güvenliğinin Artırılması ve Eğitim Standartlarının Geliştirilmesi. Çukurova Üniversitesi Fen Bil. Enst. Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. 2019.

            11.8.Hüseyin Hilmi ÖTER. Fenoksietanol ve Açlık Süresinin Japon Balığının (Carassius Auratus) Taşınmasında Stok Miktarına Etkisi. Çukurova Üniversitesi Fen Bil. Enst. Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. 2019.

            11.9.Murat MANAV. Sığır ve Tavuk Kanı ile Beslenen Tıbbi Sülük (Hiruda verbana Carena,1820)’ün Büyüme ve Üreme Performansı. Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi Fen Bil. Enst. Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. 2019.

            11.10.Orhan BÜLBÜL. Teknik Tip Balık Geçitlerinin Performanslarının Biyolojik ve Hidrolik Açıdan İncelenmesi. Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi Fen Bil. Enst. Su Ürünleri A.B.D. Yüksek Lisans Tezi. 2019.

            11.11. Barış TANRIVERDİ. Chara contraria’da Tribenuron Metil Toksisitesine Karşı Farklı Amonyak Derişimlerinin Etkisinin İncelenmesi. Adıyaman Üniversitesi Fen Bil. Enst. Biyoloji A.B.D. Doktora Tezi. 2020.


Oluşturulma03 Ocak 2013 23:42
Görüntülenme1609