Bildiriler
- Adıyaman Geleneksel Fırın Yemeklerinden Dövmeç24.09.2021 - 24.09.2021Tam metin bildiriUluslararasıTürkçeV. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi IWACT’2021SABBAĞ ÇİĞDEM, YEŞİLYURT CEMhttps://iwact.org/upload/file/2022-01-24-iwact-2021-new-final-1-287-161ee630e6f1d6.pdfSeyahat Süresince Gerçekleşen Yemek Tüketim Davranışında Demografik Özelliklerin Rolü19.09.2019 - 19.09.2019Tam metin bildiriUluslararasıTürkçe4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları KongresiÇALIŞKAN CANER,SABBAĞ ÇİĞDEM,DEDEOĞLU BEKİR BORA,ONAT GÖKHANhttp://ugtak.org/wp-content/uploads/2019/12/UGTAK-Proceedings-Book.pdfThe Effect of Land Use Changes on Rural Nutrition Behaviours Following Gap Project.20.10.2011 - 20.10.2011Tam metin bildiriUluslararasıİngilizceLong Term Vision for the Sustainable Water Land UseSABBAĞ ÇİĞDEMAdıyaman’ın Kültürel ve Doğal Zenginlikleri: Yeni Gelir Kaynağı Fırsatlarının Yaratılması.24.06.2010 - 24.06.2010Tam metin bildiriUluslararasıİngilizceI. Uluslararası Kommagene Kültür, Sanat ve Turizm SempozyumuSABBAĞ ÇİĞDEM,Çorbacı AbdulkadirAdıyaman’da Yerel Değerlere Bağlı Mesleki Eğitimin Kırsalda Yaşayan Kadının Güçlendirilmesindeki Önemi13.12.2017 - 13.12.2017Özet bildiriUlusalTürkçeMesleki Eğitimde Kadın SempozyumuSABBAĞ ÇİĞDEM,ÇELİK İLKAYYiyecek ve İçecek İşletmelerıne Yönelık Tripadvısor Sitesınde Yer Alan Yorumların Değerlendirilmesi Adıyaman Örneği26.09.2019 - 26.09.2019Tam metin bildiriUluslararasıTürkçeIII. International West Asia Congress of Tourism ResearchARICA REŞAT,SABBAĞ ÇİĞDEMhttps://iwact.org/sayfa-82-iwact-2019.htmlAdıyaman Yemek Kültürü nün Ekolojik Gıda Tüketimine Uygunluğu24.04.2015 - 24.04.2015Tam metin bildiriUlusalTürkçeCittaslow Gökçeada Eko-Gastronomi KongresiSABBAĞ ÇİĞDEM,YEŞİLYURT CEMAgricultural Production and Food Safety Awareness: Adıyaman Example25.04.2018 - 25.04.2018Tam metin bildiriUluslararasıİngilizceI. International GAP Agriculture Livestock CongressUKAV İSMAİL,ÇELİK AHMET,SABBAĞ ÇİĞDEMAssessing the Adıyaman Vintage (Kerge) Festivities in the Context of Gastronomy Tourism07.12.2017 - 07.12.2017Tam metin bildiriUluslararasıİngilizce3. Uluslararası Gastronomi Turizmi KongresiYEŞİLYURT HÜLYA,YEŞİLYURT CEM,SABBAĞ ÇİĞDEM,Okat çinuçenAdıyaman Turizminin Gelişiminde Kadın İstihdamı ve Mesleki Eğitimin Rolü13.12.2017 - 13.12.2017Özet bildiriUlusalTürkçeKadınların Mesleki Eğitimi ve Kadın İstihdamı SempozyumuUKAV İSMAİL,SABBAĞ ÇİĞDEMAnadolu Türk Kültüründe Kadın ve Toprak05.05.2017 - 05.05.2017Tam metin bildiriUluslararasıİngilizce22. Uluslararası Türk Kültürü SempozyumuSABBAĞ ÇİĞDEMAnadolu’nun Kültürel Mirasında Bir Tat, Kış Tatlıları, Değişen Dünyada Türk halklarının Geleneksel Kültürü12.04.2017 - 12.04.2017Tam metin bildiriUluslararasıİngilizceI. Uluslararası Bilimsel Konferansı Bildiri KitabıSABBAĞ ÇİĞDEMHalk Kültüründeki Değişimin Aile Ekonomisine Etkisi Ve Firsatlar25.03.2016 - 25.03.2016Özet bildiriUluslararasıİngilizceKültür ve Turizm Bakanlığı, Trakya Üniversitesi, Motif Vakfı İşbirliğinde Halk Kültüründe Aile Uluslararası SempozyumuSABBAĞ ÇİĞDEMTüketicilerin besin etiketi verilerini okuma ve algılama düzeyleri07.11.2012 - 07.11.2012Tam metin bildiriUluslararasıİngilizceI.International Congress of Family and Consumer SciencesSABBAĞ ÇİĞDEMAdıyaman Yerel Biberinin Besin ve Yetiştiği Toprak Özellikleri28.04.2015 - 28.04.2015Tam metin bildiriUlusalTürkçeGAP VII. Tarım KongresiSABBAĞ ÇİĞDEM,AKÇA ERHANAdıyaman 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Tarafından İzlenen Gebelerde Geleneksel Beslenme Düzeninin Yaratacağı Besin Noksanlıkları27.10.2013 - 27.10.2013PosterUlusalTürkçe16. Halk sağlığı Kongresisabbağ Çiğdem, Şahin TürkanGenç Neslin İklim Değişimi Temelinde Gıda Güvenliği Hakkındaki Düşünceleri07.11.2013 - 07.11.2013PosterUlusalTürkçe8. Gıda Mühendisleri KongresiSABBAĞ ÇİĞDEMÜzüm ve Dut Pekmezlerinin Fenol Bileşikleri ve Antioksidan Kapasitesinin Belirlenmesi10.05.2012 - 10.05.2012PosterUlusalTürkçeGeleneksel Gıdalar SempozyumuKelebek Haşim, Selli Serkan, Sabbağ Çiğdem, Bağatar BerfuGüneydoğu Anadolu Geleneksel Yemeklerinin Günümüz Kalori Gereksinimleri Temelinde Değerlendirilmesi10.05.2012 - 10.05.2012PosterUlusalTürkçeGeleneksel Gıdalar SempozyumuSABBAĞ ÇİĞDEMAdıyaman İli Ortaöğretim ve Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları ve Obezite Durumu24.11.2011 - 24.11.2011Özet bildiriUlusalTürkçe7. Gıda Mühendisliği KongresiSABBAĞ ÇİĞDEMOtel Mutfakları ve Personelinin Hijyen Durumunun Değerlendirilmesi24.11.2011 - 24.11.2011PosterUlusalTürkçe7. Gıda Mühendisliği KongresiSABBAĞ ÇİĞDEM
Hakemlikler
- Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Beslenme ve Diyetetik2017DergiUluslararasıİngilizceProgress in Nutrition1
Kitaplar
- Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye2020Ansiklopedi MaddesiUlusalTÜRKİYETürkçeDetay YayıncılıkSABBAĞ ÇİĞDEM, ÇALIŞKAN CANERGastronomi Sözlüğü A dan Z ye2020Ansiklopedi MaddesiUlusalTÜRKİYETürkçeDetay YayıncılıkBOĞAN ERHAN,SABBAĞ ÇİĞDEMTürkiye Turizm Ansiklopedisi2024Ansiklopedi MaddesiUlusalTÜRKİYETürkçeOnlineSABBAĞ ÇİĞDEMTürkiye Turizm Ansiklopedisi2024Ansiklopedi MaddesiUlusalTÜRKİYETürkçeOnlineSABBAĞ ÇİĞDEMTürkiye Turizm Ansiklopedisi2024Ansiklopedi MaddesiUlusalTÜRKİYETürkçeOnlineSABBAĞ ÇİĞDEMTarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler2023Bilimsel KitapUluslararasıTÜRKİYETürkçeDetay YayıncılıkSABBAĞ ÇİĞDEMPolicies and Procedures for the Implementation of Safe and Healthy Educational Environments: Post-COVID-19 Perspectives2022Bilimsel KitapUluslararasıAMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİİngilizceIGI GlobalSABBAĞ ÇİĞDEMGastronomy, Hospitality, and the Future of the Restaurant Industry: Post-COVID-19 Perspectives2022Bilimsel KitapUluslararasıAMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİİngilizceIGI GlobalSABBAĞ ÇİĞDEMSürdürülebilir Kalkınma ve Eğitim2022Bilimsel KitapUluslararasıTÜRKİYETürkçeAnı YayıncılıkSABBAĞ ÇİĞDEMFırattan Volgaya Medeniyetler kavşağı Adıyaman Yemek Kültürü2014Bilimsel KitapUlusalTÜRKİYETürkçeAdıyaman Üniveritesi YayınlarıSABBAĞ ÇİĞDEMFırattan Volgaya Medeniyetler kavşağı Mardin Yemek Kültürü2014Bilimsel KitapUlusalTÜRKİYETürkçeAdıyaman Üniveritesi YayınlarıSABBAĞ ÇİĞDEMFırattan Volgaya Medeniyetler kavşağı Gaziantep Yemek Kültürü2014Bilimsel KitapUlusalTÜRKİYETürkçeAdıyaman Üniveritesi YayınlarıSABBAĞ ÇİĞDEMFırattan Volgaya Medeniyetler kavşağı/Şanlıurfa Yemek Kültürü2014Bilimsel KitapUlusalTÜRKİYETürkçeAdıyaman Üniveritesi YayınlarıSABBAĞ ÇİĞDEMTemel Mutfak Teknikleri ve Yönetimi2021Bilimsel KitapUluslararasıTÜRKİYETürkçeDetay YayıncılıkSABBAĞ ÇİĞDEMResearch on Education2006Bilimsel KitapUluslararasıYUNANİSTANİngilizceAthens İnstute for Education and ResearchSABBAĞ ÇİĞDEM, SÜRÜCÜOĞLU METİN SAİP, ÖZÇELİK AYŞE ÖZFER, AKAN LALE SARİYEUlusal Gastronomi ve Türk Mutfağı: Tarihçe, Hammadde, Ritüeller, Özgün Yemekler ve Reçeteler2019Bilimsel KitapUlusalTÜRKİYETürkçeDetay YayıncılıkSABBAĞ ÇİĞDEM,BOĞAN ERHANKırsal Alanda Yaşlılık Adıyaman Samsat Örneği2014Araştırma (Tez Hariç) KitabıUlusalTÜRKİYETürkçeSabevÖZGÜR ÖZGE,SABBAĞ ÇİĞDEM
Makaleler
- Local Food Consumption During Travel: Interaction of Incentive-Disincentive Factors, Togetherness, and Hedonic Value3.2021HakemliÖzgün MakaleUluslararasıİngilizceInternational Journal of Tourism Research1099-2340DEDEOĞLU BEKİR BORA,ÇALIŞKAN CANER,SABBAĞ ÇİĞDEMhttps://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1002/jtr.2394Food Consumption of Women During Holidays: Fit, Healthy, or Relaxed?1.2020HakemliÖzgün MakaleUluslararasıİngilizceAnais Brasileiros de Estudos Turísticos-ABET2238-2925ÇALIŞKAN CANER,SABBAĞ ÇİĞDEM,DEDEOĞLU BEKİR BORAhttps://periodicos.ufjf.br/index.php/abet/article/view/30147Yiyecek İşletmeleri Çalışanlarının Bakış Açısı İle Destinasyon İmajı, Tanıtımı ve Davranışsal Niyet İlişkisi: Adıyaman Örneği12.2020HakemliÖzgün MakaleUluslararasıTürkçeUluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi2587-1080DÖNBAK EDA RUKİYE,SABBAĞ ÇİĞDEMhttps://dergipark.org.tr/tr/pub/tdtad/issue/58709/780592The Importance of the Occupational Factors in Local Food Consumption Behavior11.2019HakemliÖzgün MakaleUluslararasıİngilizceAnais Brasileiros de Estudos Turísticos2238-2925ÇALIŞKAN CANER, SABBAĞ ÇİĞDEM, DEDEOĞLU BEKİR BORAhttps://periodicos.ufjf.br/index.php/abet/article/view/13874Customer to Customer Information Production: The Evaluation of Customer Reviews in Tripadvisor on Food and Beverage Service Providers in Adıyaman6.2020HakemliÖzgün MakaleUlusalTürkçeJournal of Tourism and Gastronomy Studies2147-8775ARICA REŞAT,SABBAĞ ÇİĞDEMhttps://www.jotags.org/2020/vol8_issue2_article2.pdfANADOLU VE KAZAN TATAR TÜRK GELENEKLERİNDE YEME İÇME KÜLTÜRÜNÜN YERİ8.2017HakemliDerleme MakaleUluslararasıİngilizceUluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi1307-9581SABBAĞ ÇİĞDEM,YARULLİNA YILDIRIM RAMİLYANutrition Habits of Housewives in Karapınar Central Anatolia Corrects and Incorrects.2014HakemliÖzgün MakaleUluslararasıİngilizceInternational Journal of Humanities and Social Science2220-8488SABBAĞ ÇİĞDEMÜniversite Öğrencileri ve Çalışanların Boş Zaman Etkinlikleri Adıyaman Örneği6.2011HakemliÖzgün MakaleUlusalTürkçeMehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi1309-1387SABBAĞ ÇİĞDEM,AKSOY ELİFChange of Elders Diets in Rural Regions of Southeastern Anatolia Following Economical Development2.2014HakemliÖzgün MakaleUluslararasıİngilizcePakistan Journal of Nutrition1994-7984SABBAĞ ÇİĞDEMThe evaluation of short-term nutrition education on thenutrition habits of university students11.2017HakemliÖzgün MakaleUluslararasıİngilizceInternationalJournal of Human Sciences2458-9489SABBAĞ ÇİĞDEMThe Effect of Ecological Food Production on Food Culture: Example of Adiyaman8.2018HakemliÖzgün MakaleUluslararasıİngilizceFRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN1018-4619SABBAĞ ÇİĞDEM,YEŞİLYURT CEMThe nutritional aspects of oak wood-fired cooked pepperconsumption in adiyaman, southeastern anatolia12.2018HakemliÖzgün MakaleUluslararasıİngilizceProgress in Nutrition1129-8723SABBAĞ ÇİĞDEM,AKÇA ERHANTraditional Nutrition Habits Effect on Calcium and Vitamin B12 Among Pregnant Women in Adiyaman Turkey3.2016HakemliÖzgün MakaleUluslararasıPAKİSTANİngilizceAcademic Research InternationalSABBAĞ ÇİĞDEM,ŞAHİN TÜRKANRelationship between the Level of Physical Activity and Nutrition Status of Working Women Adiyaman Case S Turkey6.2016HakemliÖzgün MakaleUluslararasıİngilizceInternational Journal of Business, Humanities and TechnologySABBAĞ ÇİĞDEM,UKAV İSMAİLCrosschecking Eastern and Western Universities Students Food Consumption Attitudes in Turkey3.2014HakemliÖzgün MakaleUluslararasıİngilizceInternational Journal of Academic ResearchSABBAĞ ÇİĞDEM,MANKAN ESRAInfluence of Education on Primary School Students Nutritıon in Ankara Turkey 6 2 616 62010.2012HakemliÖzgün MakaleUluslararasıİngilizceHealthmedÇiğdem sabbağ, Metin Saip SürücüoğluAtaturk Dam resettlement process increased disparity resulting from insuf cient nancial compensation11.2013HakemliÖzgün MakaleUluslararasıİngilizceInternational Journal of Water Resources DevelopmentAKÇA ERHAN,fujikura ryo,SABBAĞ ÇİĞDEMNutrition behaviours of rural and urban mothers on 0 24 month children12.2013HakemliÖzgün MakaleUluslararasıTürkçeJournal of Human SciencesSABBAĞ ÇİĞDEMİlköğretim Öğrencilerine Verilen Beslenme Eğitiminin Beslenme Tutum ve Davranışlarına Etkisinin Değerlendirilmesi4.2011HakemliÖzgün MakaleUlusalTÜRKİYETürkçeElektronik Gıda dergisiSABBAĞ ÇİĞDEM,SÜRÜCÜOĞLU METİN SAİPAdıyaman Turizminin Güçlü Zayıf Yönleri İle Fırsat Ve Tehditlerine İlişkin Turizm İşletme Yöneticilerinin Değerlendirmeleri2.2011HakemliÖzgün MakaleUlusalTÜRKİYETürkçeAdıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü DergisiSABBAĞ ÇİĞDEMHygiene of Touristic Hotel Kitchens The Case in Adıyaman SE Turkey9.2011HakemliÖzgün MakaleUluslararasıİngilizcePakistan Journal of NutritionÇiğdem sabbağ, Fatma Hepsağİlköğretim Öğrencilerinin Gıda Tüketim Tercihlerinde Televizyonun Etkisi.2012HakemliÖzgün MakaleUlusalTÜRKİYETürkçeMilli Eğitim DergisiSabbağ Çiğdem, Akın Banu AytenGemlik Zeytin Çeşidinden Elde Edilen Sızma Zeytinyağında Fenol Bileşiklerinin ve Antioksidan Kapasitenin Belirlenmesi1.2012HakemliÖzgün MakaleUlusalTÜRKİYETürkçeGıda DergisiKelebek Haşim, Kesen Songül, Selli Serkan, Sabbağ ÇiğdemLikopen İnsan Sağlığında Vazgeçilmez Bir Bileşen.2014HakemliÖzgün MakaleUlusalTÜRKİYETürkçeElektronik Gıda dergisiSabbağ Çiğdem, Sürücüoğlu Metin SaipThe Seasonal BMI Changes of Rural Women Living in Anatolia3.2014HakemliÖzgün MakaleUluslararasıİngilizceInternational Journal of Environmental Research and Public HealthSABBAĞ ÇİĞDEM
Ödüller
- Bilim Teşvik ÖdülüADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ1/1Bilim Teşvik ÖdülüADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ1/1Yayın Teşvik ÖdülüYayın Teşvik ÖdülüDiğerTÜBİTAK3/3Yayın Tesvik ÖdülüYayın Teşvik ÖdülüDiğerTÜBİTAK1/2Yayın Teşvik ÖdülüYayın Teşvik ÖdülüDiğerTÜBİTAK1/1
Atıflar
- Influence of Education on Primary School Students Nutritıon in Ankara Turkey 6 2 616 620MAKALE2016-01-19 20:54:55Influence of Education on Primary School Students Nutritıon in Ankara Turkey 6 2 616 620UluslararasıİngilizceHealthmedÇiğdem sabbağ, Metin Saip SürücüoğluKİTAP.452016-01-19 21:22:57Adıyaman Turizminin Güçlü Zayıf Yönleri İle Fırsat Ve Tehditlerine İlişkin Turizm İşletme Yöneticilerinin DeğerlendirmeleriMAKALE2.252016-01-19 20:53:28Adıyaman Turizminin Güçlü Zayıf Yönleri İle Fırsat Ve Tehditlerine İlişkin Turizm İşletme Yöneticilerinin DeğerlendirmeleriUlusalTÜRKİYETürkçeAdıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü DergisiSABBAĞ ÇİĞDEMNutrition behaviours of rural and urban mothers on 0 24 month childrenMAKALE1.352016-01-19 20:54:43Nutrition behaviours of rural and urban mothers on 0 24 month childrenUluslararasıTürkçeJournal of Human SciencesSABBAĞ ÇİĞDEMİlköğretim Öğrencilerine Verilen Beslenme Eğitiminin Beslenme Tutum ve Davranışlarına Etkisinin DeğerlendirilmesiMAKALE2016-01-19 20:54:30İlköğretim Öğrencilerine Verilen Beslenme Eğitiminin Beslenme Tutum ve Davranışlarına Etkisinin DeğerlendirilmesiUlusalTÜRKİYETürkçeElektronik Gıda dergisiSABBAĞ ÇİĞDEM,SÜRÜCÜOĞLU METİN SAİP
Oluşturulma04 Aralık 2016 11:10Görüntülenme982